Skip to main content

Veelgestelde vragen

Hieronder vind u een lijst met de meeste gestelde vragen rondom Sa4-Zorg. Mocht het door u gezochte antwoord er niet tussen staan dan kunt u ons altijd bellen of mailen met uw vraag.

Aanmelden

Hoe meld ik me aan voor behandeltraject van Sa4-Zorg?

Neem eerst contact op met uw huisarts. Uw huisarts kan u vervolgens doorverwijzen naar Sa4-Zorg. Nadat u bent aangemeld, krijgt u van ons een uitnodiging voor een intakegesprek.

Kan ik zonder verwijzing terecht bij Sa4-Zorg?

Nee, dit is niet mogelijk. Voor een behandeling bij Sa4-Zorg  heeft u altijd een verwijzing nodig van uw (huis)arts. Neem daarom contact op met uw huisarts. Uw huisarts kan u vervolgens doorverwijzen naar Sa4-Zorg.

Kan ik ook iemand anders aanmelden bij Sa4-Zorg?

Nee, dit is niet mogelijk. Als u iemand in uw omgeving tegenkomt van wie u denkt dat hij/zij psychische hulp nodig heeft, vraag deze persoon dan contact op te nemen met de eigen huisarts. Alleen een (huis)arts kan iemand aanmelden voor behandeling bij Sa4-Zorg.

Afspraken

Waar kan ik een afspraak maken?

Uw behandeling bij Sa4-Zorg start met een gesprek met uw (huis)arts. Uw (huis)arts verwijst u door naar Sa4-Zorg. Na verwijzing kunt u ons bellen of op de vestiging langskomen voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek. Als u het lastig vindt zelf contact met ons op te nemen, kunt u ook uw verwijzend arts vragen dit eerste contact te leggen. Daarna zullen wij u bellen voor het maken van een eerste afspraak. Als wij u telefonisch niet kunnen bereiken krijgt u van ons een brief met een uitnodiging voor een eerste gesprek.

Hoe kan ik een afspraak wijzigen of afzeggen?

U kunt uw afspraak tot uiterlijk 24 uur van tevoren wijzigen. Dit kan uitsluitend telefonisch. Belt u hiervoor met de locatie waar u in behandeling bent. Het wijzigen of afzeggen van uw afspraak kan helaas niet via de website.

Wat gebeurt er als ik mijn afspraak niet of te laat afzeg?

Als u niet op uw afspraak komt, of als u uw afspraak niet ten minste 24 uur van tevoren heeft verzet, kunnen wij u € 50 in rekening brengen. Deze kosten kunt u niet declareren bij uw zorgverzekeraar. Als u uw afspraak wél op tijd heeft verzet, of als uw behandelaar vindt dat er bijzondere omstandigheden voor u gelden, brengen wij uiteraard geen kosten in rekening.

Algemeen

Wat doet Sa4-Zorg?

Sa4-Zorg is een toegelaten zorginstelling voor geestelijke gezondheidszorg. Sa4-Zorg behandelt mensen met psychische en psychiatrische problemen beter te worden of beter met hun problemen te leren omgaan.

Waarvoor kan ik bij Sa4-Zorg terecht?

  • Angsten en depressies
  • Chronische vermoeidheid
  • Gedrags- en persoonlijkheidsproblemen
  • Revalidatie- en psychisch geneeskundige vraagstukken
  • Chronische (pijn)klachten
  • Zelfmoordgedachten
  • SOLK

Ik wil graag mijn (persoons)gegevens wijzigen. Hoe doe ik dat?

Neem contact op met de vestiging waar u onder behandeling bent. De contactgegevens zijn te vinden op onze Locaties pagina.

Vragen of meer informatie?

U kunt ons altijd bellen op +31 58 266 58 04